17-годишната снукър звезда отнесе и Хигинс!

снимка: twitter.com

17-годишната снукър сензация Ян Бинтао продължава да прави истински фурор не само в турнира "International Championship" в роден Китай, а и на световната сцена. Бинтао се класира за полуфиналите на надпреварата, след като размаза с 6-2 фрейма четирикратния световен шампион Джон Хигинс. Така той продължи великолепното си представяне, което бе белязано от гръмката победа над Рони О'Съливан в първи кръг.

Бинтао не даде никакъв шанс на именития си съперник, след като направи 3 сенчъри брейка - с по 120, 123 и 104 точки и даде само две части на Магьосника от Уишоу. Китаецът поведе с 3-0 фрейма, като в първия не даде точка на Хигинс, а в третия го размаза със сенчъри брейк от 120 точки. Шотландецът също отвърна със брейк от 100, за да намали пасива си. 

Следващият фрейм отново отиде на сметката на Бинтао след 123 точки, а Хигинс се добра до 2-4. Китаецът обаче показа невероятна игра на масата и разчистваше топките наред. Той взе следващата част и завърши с брейк от 104, за да затвърди участието си на полуфинал. Там той ще срещне победителя от мача между Джъд Тръмп и Марк Алън.