Трус в снукъра, изхвърлиха Бингам за залози

Голям скандал разтърси снукъра. Световният шампион от 2015 Стюърт Бингъм беше дисквалифициран за половин година и глобен 22 400 хиляди евро заради дългогодишно участие в залози за резултати на мачове. Нещо, което е изрично забранено на професионалистите с щека в ръка.

Решението е официално и беше обявено от Световната асоциация по професионален билярд и снукър (WPBSA). Наказанието на англичанина влиза в сила от 28 октомври и ще изтече на 26 януари 2018 година. Половината от санкцията му е условна. Бингъм има право да обжалва до 6 ноември, но не се знае дали ще се възползва от него. През 2016 година той беше приет в Залата на славата на снукъра.

В продължение на седем години той е правил прогнози в букмейкърски къщи с няколко акаунта, включително мениджърът му е залагал от негово име на свои двубои между 2003 и 2015 година, като именно за тях Бингам отрича.

В резултат на лишаването от състезателни права до края на януари Бингам ще пропусне някои от най-силните и престижни турнири в календара за сезона - Международния шампионат, “Шампион на шампионите”, Шанхай Мастърс, Откритото първенство на Северна Ирландия, Откритото първенство на Шотландия, “Мастърс” и Шампионска лига.