Златните момичета сами правили съчетанията по-сложни

снимка: lap.bg

Българският ансамбъл по художествена гимнастика разкри, че никой не им налага сложността на съчетанията. Самите "Златни момичета" правят програма на трудните елементи в танците си, а това доведе до 8 медала на Световната купа в София, 3 от които бяха със златен оттенък. 

"Ние винаги искаме да правим най-трудното, защото, когато на състезание ти се получи елемента и видиш как цялата публика ти пляска, е много хубаво, за това искаме да правим много сложни неща. Когато след съчетание отидеш при треньорите и те са доволни и щастливи от това, което си направил, това е най-голямото удоволствие", каза Елена Бинева в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева завоюва титлите в многобоя и на финала на пет обръча, както и бронз на финала на три топки и две въжета.

"Съчетанията ни са много трудни и много различни от всички останали - с това печелят. Има и други отбори, които играят трудни елементи, но като композиции, не са толкова завладяващи. Конкурентките ни са Италия и Русия", допълни помощник-треньорът Михаела Маевска, която беше част от предишния ансамбъл. 

"Доста по-отговорно и по-трудно е да играеш пред родна публика, но мисля, че се справихме доста добре и това ни повлия доста добре", заяви Мадлен Радуканова.