Виктор Жеков на седмото небе след успеха на Сани

снимка: Facebook

Треньорът на Александра Жекова Виктор Жеков не можа да скрие емоцията си от страхотното представяне на българката в Андора.

Сани завърши на второ място в днешния старт за Световната купа по сноубордкрос. На финала преди нея финишира само легендата в този спорт Доминик Малте (Канада).

В квалификацията вчера Жекова завърши трета и загатна, че се намира в отлична форма.

"Много яко се получи днес в Андора. Старото ми сърце се размърда пак от това, което се случи. Усещането е страхотно. Състезанието бе много трудно, защото трасето бе прекалено дълго и във всеки един момент трябва да си прецизен.

Наистина сме много радостни. Направихме хубава квалификация, макар и с грешки. Успях да видя всичко и да го заснема и да го анализираме. На финала имаше леки контакти в стартовата секция, които забавиха Сани, а Малте се откъсна малко напред и успя да си задържи позицията. Сани пък успя да се дръпне от останалите и завърши втора.

И този старт показа, че нивото обаче в нашата дисциплина се вдига с всяка изминала година и за това да се постигне такъв резултат е много трудно. Силите са изравнени и малки неточности могат да ти костват много.

Утре имаме квалификация и втори старт за СК. Дълъг ден, а мен ме чака адски много работа. Сани отива на възстановителна тренировка във фитнес клуба. Организацията е перфектна с изключение на храната", коментира Виктор Жеков, който е и баща на Александра.