Стадо крави прати американка в Сочи

снимка: БТА/AP

Родителитете на американската сноубордистка Кетлийн Ферингтън са продали всичките си крави в семейната ферма, за да може тяхното момиче да замине на Олимпийските игри в Сочи.

В интервю за телевизия Ен Би Си 24-годишната спортистка признала, че за да бъдат заплатени разходите по тренировъчните сборове преди Сочи, родителите са се разделили с абсолютно всичките си крави във фермата Съни Вали в щата Айдахо.

Малката Кетлийн е израснала именно в тази ферма.

"Всяка седмица преди да замина на състезание или лагер, аз приличах повече на търговка на рогат добитък. Рано сутринта ние товарехме в камионите животните. Баща ми се качваше на камиона и ги караше за продан.

Парите отиваха за разходите на по пътуванията и състезанията, които бяха през уикендите. И в крайна сметка сега във фермата нямаме нито едно животно. Родителите искаха да ми помогнат, защото знаят колко обичам сноуборда. И искаха да се докажа, че мога да успея в спорта, разказва Ферингтън.

Момичето от Айдахо за първи път в кариерата си ще участва на Олимпийски игри. Тя има сребърен медал от Световното първенство през 2008-а година за юноши и девойки, призьорка е от Световната купа в Парк Сити (САЩ), припомня БТА.

На домашна сцена е победителка за Гран При на САЩ за 2013-а година, а на Световното първенство през миналата година се класира на 4-о място. Тя се състезава основно в дисциплината хафпайп.