Спечелилият 1,2 милиона в Сан Ремо: Покерът е най-прогресивно развиващият се спорт в България

Покерът е най-прогресивно развиващият се спорт в България, каза днес най-успешният български играч по Тексас Холдем Димитър Данчев, който преди десет дни спечели 1,2 милиона лева на финала на супер престижния European Poker Tour San Remo на PokerStars.

 

26-годишният пловдивчанин събра отбора си по спортен покер jinxpoker.net в пресклуба на София Прес, за да обяви, че следващатата голяма цел на тима е титла от световна серия.

 

"Аз съм професионален играч, който иска да се усъвършенства до максимум и да стигне върха. Положил съм изключително много труд да стигна до тук, но продължавам да инвестирам време и средства, за да вървя напред и нагоре", обясни Димитър „Kuul" Данчев.

 

Той не крие, че живее с покера и емоцията, която му дава играта. Постоянно анализирам себе си и опонентите си. Не ми е останало време дори да отпразнувам успеха си в Сан Ремо. Планирам да го направя с приятелите си и колегите си от тима jinxpoker.net.

 

Печалбата ще инвестирам в бизнес, но и в покер кариерата си. Ще гоня победи във все по-големи турнири, и онлайн, и на живо. Ще си направя и някои подаръци, защото това е предимството да си професионален покер играч - можеш да си позволиш по-висок стандарт на живот", допълни Димитър.

 

Данчев и съотборниците му разкриват, че да си покер шампион е нужно много математика, интуиция, стоманена психика, аналитичен ум, дисциплина, търпение и доза талант.

 

"Трябва да умееш да вземеш важното решение на мига, без да трепнеш. Не трябва да мислиш за наградния фонд и парите, които можеш да спечелиш, да бъдеш дисциплиниран във всяко движение и ход на масата", издават професионалните покерджии.