Наско Сираков остана втори на покер турнир в Правец

галерия:

Валери Савов спечели 49,875 лева в люта битка срещу звездата на българския футбол Наско Сираков Гр. Правец, 1 април 2013 г. 

 

Съвсем не на шега Валери Савов от София спечели най-апетитното парче от 49,875 лева от пая на стойност цели 181,000 лева в главния турнир на Българския покер фестивал, който се проведе за първи път в страната.

 

Валери победи звездата на българския футбол Наско Сираков във финалния турнир на фестивала. Събитието започна на 27-ми март със 187 играчи и гарантиран награден фонд от 100,000 лева, който, поради огромния интерес към събитието, почти се удвои.

 

Валери, който съчетава играта на покер с изучаването на специалност „Финанси“, направи нът флъш с Q7 във финалната ръка от турнира срещу по-нисък флъш на Наско Сираков и така спечели заветната купа.

 

На официалното награждаване Валери сподели:

 

„Още в началната фаза на турнира имах предчувствие, че ще спечеля. Не мислех за парите, а се фокусирах изцяло върху картите. Не съм мислил за какво ще похарча сумата. Планирам да правя това, което обичам най-много – да пътувам и да играя покер.“

 

Българският покер фестивал започна със 187 нахъсани за победа играчи от много държави, като България, Румъния, Сърбия, Македония, Франция и Белгия отбелязаха най-сериозно присъствие. 

 

Борбата беше безмилостно жестока , като в края на ден 1А Валери зае първа позиция по брой чипове, в ден 1Б чип лидер стана Владимир Божинович от Сърбия, а чип лидер за финалната маса беше 36-годишният Гзивиер Суридакис от Белгия.