СНИМКИ: Започна първият покер фестивал в България

галерия:

снимка: Facebook

Вчера, 27-и март, в град Правец бе даден старта на първия покер фестивал в България, чийто домакин "Руи Правец Ризорт".

 

Там ще се проведе уникалното покер шоу, което предоставя възможността на стотици играчи да се борят в няколко турнира и дисциплини, а големият победител ще грабне голям процент от гарантираните 50 хиляди евро от Главното събитие.

 

Началото на фестивала бе дадено от Петър Зографов, Симеон Тодоров(турнирния директор) и най-добрия български играч Симеон Найденов, които говореха за проблемите пред покер обществата в България и разграничаването на тази игра от различните хазартни дисциплини.

 

Първият турнир бе организиран специално за журналисти, които дадоха своеобразен старт на покершоуто в Правец. 13 души се впуснаха в надпревара за първото място, което беше спечелено от Калин Караиванов от "Новинар".

 

В хедс-ъпа на турнира в последната ръка той влезе ол-ин с K9 срещу А5 на Еленко Иванов, като той изоставаше в ръката до търна след QJ76, но на ривъра се появи 10, което даде стрейт на Караиванов и той спечели първо място и 250 лева.

 

В 16:00 пък над 50 човека се впуснаха в суперсателит за Главното събитие, което днес започна в Правец, а големият финал е в неделя!

 

Снимки от старта на събитието може да разгледате в нашата ГАЛЕРИЯ!