Българин спечели 1,2 милиона на покер

Българин спечели 1,2 милиона лева на покер. Пловдивчанинът Димитър Данчев направи най- доброто постижение в историята на родния покер, като се класира втори на European Poker Tour Сан Ремо.

 

Съвсем малко не достигна на Митко да спечели купата на един от най- престижните турнири в света, организиран от PokerStars.  Все пак наградата от 600 хил. евро е най- голямата печелена в историята от българин.

 

Димитър Данчев постигна нещо грандиозно не само за себе си, а и за развитието на покер играта в България, коментират специалисти. Второто му място в EPT Сан Ремо регистрира най-доброто класиране на роден играч на турнир от такъв ранг.

 

Българските покер спецове постигат все по- големи успехи на престижни турнири. Причината за това е развитието на професионалния  покер като цяло през последните няколко години у нас. В първите месеци на 2011 двама българи записаха супер победи в престижния турнир Sunday Million и прибраха по около 250 хил. долара.

 

Турнирът на PokerStars European Poker Tour  в Сан Ремо е изключително събитие за покер феновете. В него взеха участие 837 играчи, като наградният фонд беше 3,734,694 евро.  Победителят Андрей Патейчук отнесе в Русия престижната купа в комплект с 680 хил. евро.
Димитър Данчев e от Пловдив. Играе покер от четири години, две от които като професионалист. Той вече има големи успехи- сред тях и първата огромна българска онлайн покер печалба от 140  хил. долара

 

Извън масите, Данчев обича да излиза с приятели, да играе компютърни игри и да гледа футбол.