Сани Жекова получи чек за 100 хиляди лева

галерия:

снимка: Булфото

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова бе на гости на министър-председателя Пламен Орешарски и спортния министър Мариана Георгиева.

Най-добре представилата се българка на Олипиадата в Сочи получи чек за 100 хиляди лева.

Жекова сподели, че след кратка почивка й предстои подготовка за стартовете в Испания и в Швейцария за Световната купа.

„Готови сме да се борим и да вървим напред. Имаме шанс, но е необходима много работа“, каза по време на разговора с премиера българската сноубордистка. Министър-председателят Орешарски поздрави Жекова за доброто представяне на Игрите в Сочи.

За България Саня е бронзов медалист“, каза министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева и добави, че само обстоятелства, които нямат общо с високото спортно майсторство са й попречили.

Министър Георгиева връчи на българската сноубордистка чек за 100 000 лв. за постигнатите спортни резултати.

Създадохте много позитивни емоции и утвърдихте престижа на България на Зимните Олимпийски игри“, обърна се министърът към Александра Жекова.

Треньорът на спортистката Виктор Жеков отбеляза, че това е голяма чест и изрази огромната си благодарност.

По време на разговора беше обсъдена необходимостта да се подобри инфраструктурата за зимните спортове. Треньорът Виктор Жеков изтъкна, че е добре да се обособят специални тренировъчни полигони. Той постави въпроса и за образованието на спортистите, така че да не им се налага да избират между спорта и образованието.