Ракетата срещу Дин в спор за титлата в Уелс

снимка: Monique Limbos

Най-наелектризиращият майстор на щеката Рони О'Съливан ще спори с играча на сезона Дин Дзънхуей за титлата в Откритото първенство по снукър на Уелс.

Ракетата се класира за финала на втория ранкинг турнир (след Германския Мастърс) за 2014-та година след победа с 6:2 над Бари Хоукинс – негова жертва в битката за титлата на Световното първенство миналия май месец.

О'Съливан направи три сенчъри брейка (114, 124 и 103) и заслужи аплодисментите на 900-те зрители в залата, като продължава да търси първия си трофей от ранкинг турнири през този сезон. Засега световният шампион триумфира в Пол Хънтър Класик, Шампион на шампионите и Мастърс.

38-годишният Рони има 25 ранкинг титли в кариерата си и ще се изправи срещу Дин, който е доминант по трофеи през настоящата кампания. Китайският номер 1 пък може да изравни рекорда на Стивън Хендри за 5 трофея от най-горния клас турнири в рамките на един сезон, след като вече спечели Шанхай Мастърс, Международния шампионат, Откритото първенство на Индия и Германския Мастърс.

За целта обаче Дин ще трябва да направи нещо, което засега в Уелс само Бари Хоукинс е успял да направи – да вземе повече от един фрейм на Рони О'Съливан. Китаецът спечели с 6:4 срещу Джо Пери, за да заслужи 5-ия си финал през сезона, но този път препятствието към титлата ще бъде повече от високо.

От 15 часа днес Дин и Рони излизат за първа сесия от финала, а от 21 часа ще гледаме заключителната битка помежду им.