Раева се изложи: Войната ми не е с Нешка, нямах нея предвид

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева гостува в предаването „Тази сутрин“ по bTV, където изненадващо даде задна в скандала си с Нешка Робева. Съпругата на Наско Сираков обяви, че между нея и Нешка няма междузвездна война. Тя каза, че Робева не е треньорката, която нападна чрез поста си във „Фейсбук“ заради шпионаж в полза на чужди отбори. Макар че всички знаят, че именно Нешка е тази, която публикацията целеше. Дори в коментари под поста - Илиана признава това при реплики със свои последователи. Сега обаче раева явно е решила да не раздухва случая и доста нескопосано пробва да го замете под чергата.

„Не се изненадах от решението на Нешка да поеме Германия, тъй като само месец преди това изведе македонска гимнастичка на състезание в Норвегия. Дали го одобрявам или не? Имаме много треньори в чужбина. Това си е лично решение и човекът явно има потребност да го прави“, обяви Раева.

„В поста си във „Фейсбук“, където обвиних треньорка в шпионаж, не говоря за Нешка Робева. Аз се опитвам да защитавам националния отбор на България. Правим всичко по силите си този тим да бъде това, което е в момента. На контролното състезание помолих медиите да не снимат, за да не се появява информация за нашите композиции – елементи и музика. Медиите бяха перфектни и изпълниха молбата ми. Тази специалистка я има на снимка и се вижда на репортажите. Няма да й спомена името, тъй като не искам влизам в полемика. Аз призовавам да не се снима, а тя прави видео. За мен се изпълнява поръчка, за да се разбере какво представлява българският отбор, какво подготвя“, допълни президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Няма война между мен и Нешка. През годините е имало различни спорове, които са били в името на спорта. Никога не е имало война между нас. Нешка не е най-великият треньор на Българи. Тя е най-успешният, но дължи част от успехите си на мен, както и аз дължа моите на нея. Нешка Робева не може да понесе мен и семейството ми. Аз й казвах истината в очите и тя това не успя да го преглътне. Тя много добре знае колко я уважавам и обичам, но тя не ми прости това, че нямам нейния вкус и светоусет. Аз имам своя живот, усещане и мисия.“

„Доколкото разбрах Нешка Робева е подготвила силни съчетания за Германия и няма да е изненада, ако ни бъдат конкуренция на Световната купа в София. Нешка обаче знае едно – Илиана Раева обича конкуренцията и не се плаши от нея. Именно затова тя ме пусна в големите състезания, въпреки че бях най-малката“, завърши Илиана Раева.