Посрещнаха Хабиб като национален герой, Конър пусна фотос (ВИДЕО)

Президенът на Абсолютния шампионат по бойни спортове (UFC) Дейна Уайт даде разяснения по казуса с титлата и хонорара на руския боец Хабиб Нурмагомедов след скандала, разразил след победата му над Конър Макгрегър в най-значимия ММА мач за годината в Лас Вегас.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО ОТ ГРАНДИОЗНОТО ПОСРЕЩАНЕ, КОЕТО УСТРОИХА НА ХАБИБ В РОДИНАТА МУ. НА СТАДИОН АНЖИ АРЕНА ГО ПРИВЕТСТВАХА НАД 20 000 ДАГЕСТАНЦИ

След битката дагестанецът прескочи оградата на октагона и нападна хора от екипа на ирландския си съперник. След това се появиха информации, че Нурмагомедов може да остане не само без паричния си хонорар за битката, но и без шампионската си титла.

„Хабиб все още не е получил своя хонорар. Не е изключено част от парите да бъдат удържани като глоба, а може и цялата сума. Това още не е е решено напълно. Едно е ясно: Нурмагомедов ще запази шампионския си пояс. Има вероятност да му бъде забранено да се бие на територията на САЩ за период от 4-6 месеца. UFC няма планове да провежда мачове с негово участие извън територията на Щатите“, коментира Уайт.

Междувременно загубилият битката на годината в ММА Конър МакГрегър пусна първа снимка след поражението. На фотото ясно личат следите от боя, който ирландецът отнесе.

"Загубих мача, но спечелих битката. Войната продължава", написа Макгрегър. Припомняме, че преди това ирландецът стана обект на подигравки след друга публикация в интернет, която гласеше: "Добра битка. С нетърпение очаквам реванш".