Екзекуторът на Багата се готви за голяма битка

Победилият Багата миналата година Жуниор Дос Сантос вече мисли за следващия си съперник в UFC. Бившият световен шампион в тежката категория на организацията отказа във втория рунд Дерек Люис в главното събитие на UFC Fight Night 146 в Уичита, Канзас миналия уикенд. Бразилецът показа страхотна форма след завръщането си и се намира в серия от три поредни победи в UFC, като първата му стартира срещу Благой Иванов през месец юли миналата година.

Сега всички се питат дали ще видим една дългоочаквана битка между него и Франсис Нгану (13-3-0), който е под номер 2 в ранглистата на категорията.

„Мисля, че битка между мен и Нгану ще бъде страхотна! Двамата трябваше да се бием в миналото, но не се получи. Може би сега ще се бием“, бяха първите думите на Циганина пред ESPN+.

35-годишният Дос Сантос обаче не бърза с датата на следващото си влизане в октагона. Това по-скоро ще се случи след няколкото месеца или най-голяма вероятност е за месец август. „Циганина“ иска да си почине известно време, а главната причина е предстоящото раждане на второто му дете. През месец май на бял свят трябва да се появи неговата дъщеря. Дос Сантош постигна успеха си над Люис навръх втория рожден ден на първородния му син Бенто и го посвети на него.