Каква е диетата на супер шампион? Паяка я разкрива

Бившият шампион на UFC в средна категория – Андерсон Силва, е доживотен фен на супергероите. Не е обществена тайна, че зад прозвището „Паяка“ се крие образа на… Питър Паркър. Небезизвестният „Спайдърмен“.

Как ли се храни и каква диета спазва? Ето какво разказа веселякът, чиято ръка порази не един или двама „супергерои“ през годините.

Как се промени диетата ви от ранните години в UFC?

– Всъщност не много. Положих усилия тя да е добре балансирана. Не ям захар, сол, не употребявам алкохол. Опитвам да пия повече вода от преди. Докторите казват, че помага в абсорбирането на хранителните вещества. Ако не стоя хидратиран, няма значение какво ям. Гледам да поддържам добрия микс на диетата си. Например – 2 дни ям само протеини, после ги спирам… Пичове, най-важното е да премахнете захарта и солта от менюто си.

Работите ли с диетолози?

– Да, с цял екип от доктори. Помага, чувствам се щастлив и млад. Повече от всякога. Но отново, дори с цялата помощ и внимание, което ми се обръща… най-важно е тоталното спиране на всякаква захар и сол. Дори в ден за спаринги – поддържам постоянна диета. Независимо каква тренировка ми предстои.

Какво е дневното ви меню по време на подготвителен лагер?

–  Започвам деня с протеини: яйца, пиле и протеинов шейк. Това е преди първата ми тренировъчна сесия. Когато приключа с нея, се прибирам в къщи пия възстановителен шейк. Ям отново. Понякога салата и пиле, друг път салата и овес. Задължително качествени въглехидрати.

Прекарвам целия следобед в друга работа и след това се връщам в залата. След това вечерям – обикновено протеини. Разделям ги от въглехидратите. Поддържам една и съща диета. Това е много важно. Когато съм в подготовка, ям едно и също. Цяла седмица – всяка седмица.

Нека преминем към уикенда, в който има битка. Каква е диетата в петък и преди събота вечер?

– Когато приключа свалянето на килограми, изяждам между 5 и 7 ястия – преди самата битка. Като в подготвителния период, разделям храната. Богатата на протеини от тази с въглехидрати. Също засилвам приемането на витамини C и D. Този период е ключов за връщане на цялата енергия в тялото след отслабването.

Какво включва менюто ви непосредствено след битка?

– Опитвам се да ям нормалните неща. Добре де, взимам си бразилско барбекю след мач (смее се). Изяждам един тон. Опитваш се да осигуриш максимално протеини и калории на тялото си, за да се възстанови правилно.

Превод от „addictedtoeverything.com“.

boec.bg