Пампорово приема Държавният шампионат по планинско колоездене

За втора поредна година Пампорово ще бъде домакин на Държавният шампионат по планинско колоездене в дисциплини спускане и крос кънтри.

 

На 27 и 28 юли в курорта Пампорово ще се проведе Държавният личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплините спускане и крос кънтри за 2013 година.

 

Домакин на състезанието ще бъде най-бързо развиващият се парк за планинско колоездене в България - Вело Парк Пампорово.

 

Паркът е разположен в сърцето на Родопите и включва в себе си множество разнообразни трасета и маршрути за практикуване на маунтин байк.

 

Държавният шампионат ще се проведе за втора поредна година в курорта Пампорово, като организатори отново ще се Българският колоездачен съюз и Concept Creative, които за четвърта поредна година са ангажирани с организацията му.

 

Очаква се в шампионата да се включат някой от най-добрите ни родни състезатели, които ще се борят за националните титли. Участниците в състезанието ще са разделени в общо 13 отделни категории, в които ще бъдат определени най-бързите и издръжливи състезатели на страната ни.

 

Състезателите в дисциплината спускане, ще трябва да се преборят за най-кратко време с дългото 1800 метра специализирано трасе за даунхил, осеяно с множество стръмни участъци, корени, скокове, виражи, камъни и други естествени и изкуствени препятствия.

 

Най-бързите участници в категориите ще станат новите шампиони на България. До този момент за участие в състезанието има записани близо 100 състезателя от цялата страна, като предварителната регистрация продължава до 26-ти юли, а състезатели ще могат да се запишат и на място.


Програма на състезанието:

 

СЪБОТА, 27 ЮЛИ

 

9:00 - 14:00 - регистрация крос кънтри (XCO)
9:00 - 16:00 - регистрация спускане (DHI)*
9:30 - 15:00 - тренировка - крос кънтри (XCO)
9:30 - 17:00 - тренировка - спускане (DHI)
16:00 - финал - крос кънтри (XCO)

18:00 - церемония по награждаването

 

НЕДЕЛЯ, 28 ЮЛИ

 

09:30 - 11:00 - тренировка - спускане (DHI)
11:30 - квалификации - спускане (DHI)
14:30 - финал - спускане (DHI)
Церемония по награждаването - 30 минути след края насъстезанието