Най-добрите планински колоездачи идват на Боровец

снимка: БТА

Над 190 до момента са участниците заявили присъствие на най-авторитетната надпревара по планинско колоездене това лято В България.

 

След успешните състезания в UCI клас 2 от предишните години в Боровец, сега предстои следващата стъпка UCI клас 1.

 

В надпреварата от 27 до 30 юни ще се включат най-добрите колоездачи от страната и чужбина. Байкъри от Англия, Франция, Испания, Украйна, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия и Македония са сред записаните, като сред тях ще бъдат и водещите състезатели от България.

 

Елитът на спорта в лицето на Алекс Бонд, Дан Станбридж от Англия и испанеца Жорди Баго са големите фаворити, но не бива да бъдат подценявани и останалите чужденци, както и родните представители.

 

Надпреварата е включена в календара на Международнo колоездачен съюз (UCI) и се провежда за трета поредна година в курорта. Участниците ще бъдат разделени в общо шест категории -UCI Men 17+, в която ще бъдат допускани само състезатели с лиценз към международния колоездачен съюз, а победителите в нея ще получат точки за световната ранглиста, както и още пет отворени категории, в които могат да участват всички желаещи - Junior 15-16, Men Open 17+, Women 15+, Hard Tail 15+ и Ветерани 30+.

 

Финалите са в неделя 30 юни в долната част на писта "Червено знаме", а зам. министърът на спорта Йордан Йовчев ще награди призьорите. Записването за участие продължава, като регистрацията ще приключи в събота 29 юни в 11.00 часа.

 

Организаторите Бороспорт и Concept Creative обещават на участниците отлично подготвено трасе и много приятни изненади. За спазването на правилата на състезанието ще се грижат комисар от UCI, който пристига от Украйна специално за състезанието, както и съдии от Българския колоездачен съюз.