Над 100 участници се впускат на "Пирин Рън"

Тази неделя, в 10 ч сутринта, пред хотел "Кемпински" в Банско ще бъде даден старт на две състезания едновременно - по планинско бягане и планинско колоездене.

 

Организатори на "Пирин Рън" са сдружение "Маратон", БФЛА и Община Банско. Колоездачите ще трябва да преодолеят 27-километрово трасе и да финишират пред хижа "Вихрен", за бегачите дължината е 13 км с финал на вр. "Вихрен".

 

Интересното е, че редом ще застанат професионалисти и любители на двата спорта от всички възрастови групи.

 

Очакваният брой на бегачите и байкърите общо е над 120 души. Заявки има и от чужбина - от САЩ, Македония, Сърбия, Гърция и Чехия. Наградите за най-добрите са предметни.

 

Проявата за изкачване на най-високите планини е за трета поредна година, но за първи път тази година програмата е разширена. Освен Пирин, Рила и Витоша вече е включена и Стара планина, съобщи днес в Пресклуб "България" представителят на сдружението Борислав Панков.

 

На 20 юли е второто състезание от веригата "Саломон Челиндж" и то е до вр. Мусала, но ще включва само бягане, тъй като релефът не позволяза надпревара с велосипеди. Същото важи и за последния старт от веригата на 25 август - Витоша Рън.

 

Преди това, на 3 август, ще се състои "Болкан Рън" по планинско бягане и колоездене. Организаторите все още разработват трасето и не могат да кажат дали финалът ще е до вр. "Ботев", стана ясно от думите на Б. Панков.