Боровец стартира летния сезон с голямо парти за Деня на детето

На 1 юни, Деня на детето, Боровец ще даде официален старт на лятото в курорта.

 

Освен, че започва по-рано от обичайното, тази година лятната програма на Бороспорт е изпълнена с много нови активности и забавления, както за възрастните, така и за децата.

 

Сред тях са чисто нов пейнтбол център, игрище за плажен волейбол като върху пясъка ще могат да се практикуват още плажен тенис и плажен футбол.

 

Гостите на курорта ще могат да се насладят на тандемни полети с парапланер от връх Ястребец и полети с хеликоптер над невероятните природни забележителности на Рила планина.

 

Любителите на стрелбата ще могат да пробват мерника си с малокалибрено или въздушно оръжие на биатлон центъра, който ще бъде отворен през лятото.

 

Още по-богат ще е изборът на туристически маршрути за пешеходци, като ще се предлагат и специални фото турове. Сред предизвикателствата, които очакват гостите на Боровец са още: джип сафари и offroad маршрути, маунтин байк турове, конна езда, стрелба с лък, забавления във въжения град „Бороландия". Подобрения и нови трасета има и в гордостта на летен Боровец - Borovets Mountain Bike Park.

 

Това лято той ще бъде домакин на едно от най-авторитетните състезания в Европа по планинско колоездене в клас UСI-1, както и на още няколко надпревари на национално Не са забравени и най-малките гости на курорта.

 

За тях са предвидени нови атракциони в откритата детска градина и са добавени нови „кръгове" във въжения град „Бороландия". Пред хотел „Рила" ще има детски замък и батут и ще бъде изграден малък детски басейн със зорб топки, където мачуганите ще могат също да управляват и малки лодки.

 

Много ще са забавленията, при това безплатни, и на самия 1 юни - деня на откриването на Сезон Лято в Боровец, и повечето от тях ще са насочени именно към малките празнуващи. В 12 часа ще започне конкурса "Принц и принцеса на Самоков" с участието на деца от 4 до 15 години.

 

През целия ден на разположение на малките гости на курорта ще са професионални аниматори, които ще им предложат много игри и интересни забавления, включително работилничка за бижута, рисунки на лице, апликации, спортни игри, състезания и много други.

 

За първи път в организацията на празника се включват повечето хотели в Боровец, членове на местната Асоциация на хотелиерите. В същия ден любителите на ретро возилата, както и всички гости на Боровец, ще имат възможност да се полюбуват на луксозни автомобили от миналото, които ще „дефилират" в Парад на ретро автомобилите.

 

За всички, които планират да отпразнуват Деня на детето на открито в планината, хотелите в курорта са подготвили специални предложения и промоции.