Магуайър с опустошителна дебютна победа в София

снимка: Monique Limbos

Световният шампион по снукър с шест топки Стивън Магуайър се класира за третия кръг на турнира PTC Victoria Bulgaria Open в София, след като победи с 4:0 англичанина Кирън Уилсън в мач на телевизионната маса в зала „Универсиада“, чийто съдия беше един от най-опитните български рефери Пролетина Величкова.

33-годишният шотландец, който се класира без игра за втория кръг на шампионата, взе първия фрейм със 77:21 точки след брейкове от 49 и 28 пункта. Втората част бе спечелена още по-убедително от него (71:0) след брейк от 71 точки.

Магуайър продължи с убедителната си игра и през третия фрейм, който бе спечелен от него след брейк от 95 точки.

В оказалата се последна партия щотландецът поведе с брейк от 41 точки и удържа устрема на Уилсън, който успя да разчисти преди цветовете със серия от 20, но не можа да попречи на именития си опонент да реализира цветните топки и да узакони победата си в срещата.

В следващия кръг Стивън Магуайър може да се изправи срещу Шон Мърфи, ако шампионът в „Крусибъл“ от 2005-та година се справи със съпротивата на Стюарт Карингтън в следващия мач на телевизионната маса, който ще започне от около 17:40 часа.

Световният шампион по снукър от 1997 година Кен Дохърти приключи участието си в турнира още в първия кръг след загуба с 2:4 фрейма от англичанина Гари Уилсън.

Ирландецът Дохърти, който е единственият играч със световна титла и като аматьор, и като професионалист, спечели първия фрейм със 72:13 точки, но брейкове от 100 и 59 дадоха на Уилсън следващите две части.

Дохърти изравни резултата след накъсан фрейм, в който нямаше поредица над 22 точки, но Уилсън постигна победата след брейк от 61 пункта в петата част и 56:36 точки в накъсаната шеста.