Край на серията – намери се кой да бие Дин

галерия:

снимка: БТА/XINHUA

Хегемонът през този сезон в снукъра Дин Дзънхуей беше елиминиран преди четвъртфиналите на Шампионата на Обединеното кралство и по този начин секна невероятната му серия от 22 победи в ранкинг турнири.

Шампионът от Шанхай Мастърс, Откритото първенство на Индия и Международния шампионат бе сред фаворитите за титлата в Йорк, но Рики Уолдън прекрати участието му след престижна победа с 6:4.

Световният номер 3 Дзънхуей се бе устремил към историческа 4-та поредна ранкинг титла, но с навлизането в Европа на снукър календара за сезон 2013/2014 много специалисти предричаха и край на доминацията на китаеца.

Дин реализира великолепен сенчъри брейк от 135 точки (негов втори в мача след 119 в 6-ата партия), за да намали изоставането си в резултата на 5:4, но оспорваният 10-ти фрейм отиде на сметката на Уолдън, който го спечели с точково изражение от 67:56.

4049089

Рики Уолдън се класира на четвъртфиналите на ранкинг турнир за първи път Световното първенство през 2013-та, когато дори спори за място на финала с Бари Хоукинс, но допусна обрат и позволи на Ястреба да го елиминира.

Уолдън ще срещне победителя от двубоя Джъд Тръмп – Марк Алън.