Илиана Раева откри осмото издание на "Sofia Cup"

снимка: facebook.com/BRGFederation

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева откри официално осмото издание на международния турнир "SOFIA CUP" в "Арена Армеец". Тя приветства всички гимнастички и треньори и пожела успех на състезателките в престижната надпревара. Състезанията ще се провеждат от 30 март до 1 април. 

"За мен е удоволствие, че за осма поредна година София е домакин на международен турнир по художествена гимнастика. Тази година имаме рекордните 40 гимнастички при жените. От петък започва Световната купа, а България е домакин и на световното първенство по художествена гимнастика през септември. Пожелавам успех на всички", сподели президентът на БФХГ.

В церемонията по откриването участваха още трикратната световна шампионка, вицепрезидент на БФХГ и президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика Мария Петрова, Евангелия Трикомити - супервайзър на турнира, и други.

В надпреварата при жените за отличията спорят общо 38 гимнастички, а при девойките ще участват около 90 гимнастички. Главен съдия на международния турнир е Даниела Велчева, а за България сред съдиите е една от бронзовите медалистки в Рио 2016 - Християна Тодорова. 

Входът за зрителите на международния турнир е свободен, припомня БТА.