Георги Атанасов: Можем да имаме повече като Сани и Радо

снимка: БТА/AP

Личният треньор на единствения ни сноубордист на Олимпиадата в Сочи при мъжете Радослав Янков - Георги Атанасов смята, че сноубордът е изпълнил задачата си и заслужава повече внимание и грижи в бъдеще.

"За нас целта бе класиране на Игрите, като се имат предвид тежките квалификации, позволяващи само на 32-ма да бъдат на олимпиада. В ски слаломите например стартираха по 110-120 души.

Смятам, че по време на двата олимпийски старта Радослав Янков записа голям прогрес и направи две много силни състезания. Освен това той успя да направи най-добрите си карания за сезона точно тук, в Сочи.

Фактът, че след Сани той има второто най-предно индивидуално класиране от цялата ни олимпийска делегация е показателен за стореното от българския сноуборд.

Той показва и колко важно бе това взаимодействие с Виктор Жеков, който остана след старта на Сани за да ни помага.

Резултатите показват, че ние си свършихме работата, но за да продължим и да можем да надграждаме, трябва да се приеме този спорт като приоритетен, да усетим по-значима помощ от държавата, съдействие от ски-курортите и общините за клубовете. Надявам се това да стане скоро, за да имаме повече като Сани и Радо", каза треньорът.