Елитът на сноуборда идва в Банско за два старта от Световната купа

снимка: Facebook

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова също ще се състезава на най-високо ниво в България. Това стана възможно, след като страната ни получи право да организира нови два старта от Световната купа по сноуборд.

Още през юни стана ясно, че в Банско ще се проведат стартове в дисциплината паралелен гигантски слалом за мъже и жени, които ще са на 5 февруари. Сега БФСки получи потвърждение от ФИС, че получаваме още два старта. Първият ще е паралелен слалом за мъже и жени на 3 февруари. На 4 февруари ще се проведе скоростен бордъркрос за СК за мъже и жени, където ще можем да видим Сани Жекова.

Преди месец носителят на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини Радослав Янков разбра, че едно от състезанията при защитата на титлата му ще е на Бъндеришка поляна. "Изключително съм радостен, че България ще приеме за пръв път старт от Световната купа. Ако досега само си мечтаехме за подобно нещо, то през 2017 вече ще бъде реалност. Благодаря на БФСки и г-н Минев, че реагираха бързо след моя успех и се заеха с наглед невъзможното страната да стане домакин на старт за купата", коментира Янков.