Българите в Сочи днес

В десетия ден на XXII-те Зимни Олимпийски игри в Сочи отново ни очакват много емоции, като днес ще стискаме палци за най-голямата и може би последна надежда на България за медал - Александра Жекова.

Сани започва участието си в олимпийския турнир по сноуборд в коронната си дисциплина - бордъркрос. Българката ще стартира с номер 8. Състезанието започва в 9:00 часа българско време, а четвъртфиналите са с начален час 11:15. Финалът е насрочен за 11:40 ч.

Първата част от състезанието е квалификация за време, в която всяка сноубордистка се спуска сама. След това 24-те момичета се разделят на 4 групи по 6, като тръгват едновременно първо в четвъртфинали, след това полуфинали - малък и голям финал.

Българското участие в Сочи днес започва още в първото състезание - алпийците ни Георги Георгиев и Никола Чонгаров стартират в супергигантския слалом, който бе преместен с един час по-рано заради топлото време в руския черноморски курорт.

Така Супер Г при мъжете започва в 10:00 часа местно време, което означава 8:00 часа българско.

Георгиев е със стартов номер 55, а Чонгаров - с номер 57 при 63-ма записани в стартовия лист.

Последни в Сочи днес стартират най-добрите български биатлонисти, за да се опитат да подобрят класирането си в масовия старт на 15 км, който започва в 17:00 часа наше време.

Освен в алпийските ски, сноуборда и биатлона днес ще бъдат раздадени още два комплекта олимпийски медали. В ски бягането е мъжката щафета на 4 по 10 км, която започва в 12:00 часа наше време.

След драматичния финал на 1500 метра в бягането с кънки при мъжете вчера, когато златото бе решено само с 3 хилядни от секундата, днес предстои да видим дали и при жените ще се получи подобна драма. Финалът е с начален час 16:00 българско време.