Ад в Арена Армеец! Австралия ни уби с 3-0 гейма

Незапомнен срам браха днес волейболисти и зрители в зала Арена Армеец в мач от Лигата на нациите. Нашите национали паднаха с 0-3 гейма от слабака Австралия. В страната на щраи=усите, кивитата и змиите се учат да играят добър волей от няколко години, но вече са пред нас. Поне това сочат сухите факти. А те са успех за австралийците насред София с 25:23, 25:23 и 26:24 токчи.

Възпитаниците на Пламен Константинов допуснаха трета загуба в надпреварата след тази от САЩ в Китай преди седмица и драматичното поражение с 2:3 от Сърбия вчера в София. В средата на втория гейм тежка контузия получи основният разпределител Георги Братоев, но все още не се знае какво е състоянието на глезена му. Той обаче бе изнесен от игрището на носилка, изпитвайки огромна болка.

Родните "трикольори" губеха с 6:8 при първото техническо прекъсване, но изравниха при 10:10. Две поредни точки на австралийски диагонал Литъл Уилямс доведоха нещата до 13:15, а отново той реализира за 14:16 при втората техническа пауза. Българите изостанаха със 17:21 и Пламен Константинов взе прекъсване. Възпитаниците на Марк Лебедев обаче продължиха да увеличават аванса си - 18:23. Българските волейболисти спасиха 5 геймбола, но все пак загубиха първата част с 23:25.

Австралийците започнаха по-добре втората част и България губеше със 7:8 при първата техническа пауза. При 8:10 Валентин Братоев се появи в игра и след единична блокада изравни резултата при 10:10. Геймът продължи да се води точка за точка и националите ни поведоха с 16:15 при второто техническо прекъсване. Равностойната игра доведе нещата до 23:23 в края на тази част, когато Лебедев взе прекъсване за Австралия. Блокадата на гостите спря атаки на Валентин Братоев и Светослав Гоцев за 23:24, а ас на Пол Сандерсън сложи край на гейма при 23:25.

Тодор Скримов, Виктор Йосифов и Николай Учиков влязоха в игра за третия гейм, в който българските волейболисти поведоха със 7:5. След успешна атака на Николай Учиков "трикольорите" ни водеха с 8:6 при първото техническо прекъсване. "Кенгурата" изравниха на 9:9 и играта продължи да бъде равностойна. Все пак България поведе с 16:3 при втората техническа пауза. Разликата от три точки за запази при 20:17, но гостите намалиха до 20:19. След грешка от сервис националите ни дръпнаха с 24:22 и имаха два геймбола, но по подобие от тайбрека срещу Сърбия в петък вечер допуснаха четири последователни точки на съперника и загубиха с 24:26.