Казийски и Радо Стойчев се събират в Полша

Клюката, че в полския слабак Еспадон (Шчечин) през следващия сезон ще заиграят българската волейболна звезда Матей Казийски и опитният разпределител Лукаш Жигадло, а на пейката ще бъде Радостин Стойчев, става все по-реална с всеки изминал ден, съобщава ivolleymagazine.it. Все още няма потвърждение дали този слух, който изглежда логичен, като се има предвид близката връзка на българския специалист с двамата играчи от периода им в италианския Тренто, е истина и дали ще се стигне до договор, но ще се разбере в следващите дни и седмици.

48-годишният Радостин Стойчев бе уволнен след края на сезона от италианския гранд Азимут (Модена) след безпрецедентна атака от страна на повечето играчи в телевизионно предаване. Матей Казийски пък през последните 3 сезона игра за японския ДжейТЕКТ Стингс (Кария). Казийски имаше предложение за нов тригодишен договор от японския клуб, което е отказал.

Отборът на Шчечин завърши на незавидното 12-о място през изминалата година в полска Плюс лига, но сега ще увеличи значително бюджета си, а с това и амбициите си за следващия сезон. За трансфер в Шчечин се спряга и името на Бартош Курек.