ВИДЕО Легендите Борис Гюдеров и Васил Симов вече са част от волейболната зала на славата

Едни от най-големите имена в българския волейбол  - Борис Гюдеров и Васил Симов влязоха официално в Международната волейболна зала на славата (IVHF), която се намира в град Холиоук, щата Масачузетс (САЩ).

Борис Гюдеров е избран в категория „Играчи“, а Васил Симов получава голямата чест единствен през този сезон в категория „Треньори“.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК ВИДЕО ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

За номинацията на двете големи родни легенди имат заслуга Българска федерация по волейбол, управата на град Перник, както и българинът Атанас Ваклинов, който живее в Америка и който е бил състезател на Борис Гюдеров в Миньор (Перник).

Официалната церемония беше проведена на 09.11.2019 г. Семейството на г-н Ваклинов беше упълномощено да получи плакет и специален пръстен на името на Васил Симов. От страна на Борис Гюдеров плакета получи неговата дъщеря Ваня Гюдерова.

Това е голямо и поредно признание за българския волейбол и неговите успехи на световно ниво през изминалите години, пише bgvolleyball.com. Страната ни и родният волейбол се гордеят с двамата велики български волейболисти.