И братушките ни изнесоха лекция на тема волейбол

България тотално разочарова в трите си домакинства във Волейболната лига на нациите. Селекцията на Пламен Константинов падна първо глупаво от Сърбия с 2:3, после бе пометена от слабака Австралия с 0:3, а тази вечер бяхме тотално сгазени и от Русия с 0:3 гейма. Братушките не срещнаха никаква съпротива от нашите и ни биха ей така - като на тренировка. България записа срамни 3 гейма, в които записа съответно 17, 15 и 21 точки.

Истината е, че националният ни тим е бледо копие на предишни генерации, които ни носеха радост. Трябва сериозно да се замислим какво да променим преди домакинството на Световното първенство, на което сме съдомакини с Италия. Ако тимът ни не бъде разтърсен нещо положително - то ни чака яка изгалация на планетарния шампионат.

България записа осми пореден загубен гейм тази вечер и е нормално, че зрителите си тръгнаха меко казано бесни от зала Арена Армеец. Най-вече заради примиренческото поведение на волейболистите, които подкрепяха. Загубата бе и четвърта в общо седем мача в Лигат5а на нациите.

Егор Клюка стана най-резултатен с 16 точки, Дмитрий Мусерски прибави 13. За България Николай Учиков завърши с 10 точки.

След трите поредни поражения България отиде на 10-о място с актив от 2 победи и 4 поражения. Русия заема 4-ото място с 4 успеха и 2 загуби. Лидер е Полша, който загуби само веднъж в досегашните си 6 двубоя.