Извънредно: Контузия сложи край на кариерата на Плюшченко

галерия:

снимка: БТА/AP

Истинско нещастие се случи днес в Сочи, след като една от най-ярките звезди на Олимпиадата - Евгени Плюшченко, беше принуден да сложи край на спортната си кариера.

Преди минути Sporta.bg ви информира, че фигуристът е получил контузия в кръста, която го извади от индивидуалната програма в пързалянето, като падане по време на тренировка е предизвикало травмата.

Плюшченко показа върхова форма по време на отборното състезание, което даде старт на фигурното пързаляне. Той изигра съчетание, посветено на най-добрите му изпълнения в кариерата, а самият той потвърди преди броени дни, че ще се състезава в индивидуалното състезание.

За нещастие на него, цяла Русия и феновете на спорта обаче днес той падна по време на изпълнение на троен аксел по време на тренировка и взе тежкото решение да се оттегли от надпреварата.

По-късно пред журналисти той не само заяви, че е приключил със състезанията в Сочи, но се отказва и от спортната си кариера. Той бе категоричен, че възрастта му от 32 години не пречи, но след 12 претърпени операции е дошло времето за край на брилянтната му кариера.

Това е бил отговор на Плюшченко към журналист, като се очаква свикването на специална пресконференция в близките няколко дни, за да може той да обяви официално решението си.

Руският фигурист е многократен медалист на Олимпийски, Световни и Европейски първенства, като има цели 12 титли от престижните надпревари, както и още 4 в Гран при.

Той ще продължи да участва в различни гала-спектакли, като ще проведе и планирното турне, но едва ли отново ще се състезава срещу елита в спорта.