Христина Василева спечели държавното първенство по фигурно пързаляне

Сексапил на леда
снимка: БТА/AP

Христина Василева от клуб Левски стана шампионка при жените на държавното първенство по фигурно пързаляне за "Приз Виктория", което се провежда на Зимния дворец в столицата. Тя беше първа в кратката и във волната програма и събра сбор от 104.86 точки.

На второ място е Моника Йорданова (Айс пик) с 90.42 точки, а трета е Елизавета Маркова (Танци на лед Денкова-Стависки) със 79.15 точки.

При девойките титлата убедително спечели Александра Фейгин от клуб "Танци на лед Денкова-Стависки" със сбор от 138.07 точки. За Фейгин това е 52-и златен медал от държавни първенства и международни турнири.

След нея остана съотборничката й Мария Левушкина със 120.86 точки, а трета е Светослава Рядкова (Ледени искри) с 95.36 точки.

Във втори клас момчета шампион е Никола Златанов (Фокстрот на лед) със 100.92 точки, а в трети клас единствен участник е Васил Димитров (Танци на лед Денкова-Стависки), който събра 112.82 точки.

В турнира имаше и две танцови двойки - във втори клас Яна Божилова и Калоян Георгиев от Славия и в трети клас - Гергана и Димитър Болошикови (Славия), които спечелиха титлите.

В трети клас при момичетата победителка е Елиза Панчева (Танци на лед Денкова-Стависки) с 96.33 точки. Тя беше втора след кратката програма, но получи най-висока оценка за волната. Втора е Кристина Григорова (Фокстрот на лед) с 92:15 точки, а трета - Пресияна Димитрова (Танци на лед Денкова-Стависки) с 90.81 точки.