Дашева се наслади на шоуто на Денкова и Ставийски

галерия:

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева поздрави най-добрите спортисти на България за 2006 г. Албена Денкова и Максим Ставийски. Те спонтанно вдигнаха на крака публиката в зала „Арена Армеец” с участието си в ледения спектакъл „Кармен”. Двукратните световни шампиони на фигурно пързаляне играха основни роли в шоуто,подготвено от друг световен първенец и именит хореограф – Иля Авербух. Всички фигуристи бяха възнаградени с бурни аплодисменти от зрителите. Проф. Дашева поднесе от името на Министерството на младежта и спорта красива кошница цветя.

4164678

„Поздравявам ви за отличното представяне, за невероятния спектакъл, който показахте и ви пожелавам все така да радвате българската и световната публика”, заяви министър Дашева на срещата си с Албена, Максим и Иля Авербух веднага след края на леденото шоу.

„Аз ви благодаря за подкрепата и за високата оценка. Продължавайте да помагате на зимните спортове в България, защото те имат нужда от държавна опора”, сподели Албена. От своя страна Максим добави: „Чувстваме се чудесно в София, публиката ни приема страхотно и се надявам, че догодина ще се върнем с нов спектакъл пред пълни трибуни.”

4164679

Зрителите на мюзикъла видяха на леда в „Арена Армеец” ефектно съчетание от фигурно пързаляне, акробатика, танци и балет в изпълнение на световноизвестни спортни звезди. Образите от безсмъртната опера „Кармен” на френския композитор Жорж Бизе бяха пресъздадени от олимпийски, световни, европейски шампиони и първенци на бившите съветски републики от класата на Алексей Ягудин, Роман Костомаров, Мария Петрова, Максим Маринин, Оксана Домнина и много други. Общо 80 участници играха в постановката, но публиката аплодира най-горещо Албена Денкова и Максим Ставийски.