Ивайло Петев поема клуб от Кипър

снимка: Булфото

Двукратният шампион на България Ивайло Петев ще продължи треньорската си кариера в Кипър.

 

Медиите от Острова на Афродита съобщиха, че бившият наставник на Лудогорец ще застане начело на АЕЛ Лимасол. Петев се е договорил с ръководството на кипърския клуб, като по-късно днес дори може да даде пресконференция пред журналистите.

 

В последните няколко дни се спекулираше, че Ивайло Петев може да застане начело на хърватския гранд Динамо Загреб. Причина за това бе изненадващото му посещение в Загреб. По-късно обаче се оказа, че Петев е бил поканен да наблюдава двубоя с ПСВ от Лига Европа, но преговори за назначаването му начело не е имало.

 

Договорът на Ивайло Петев с АЕЛ ще бъде до края на сезона, но ще има и опция за неговото удължаване. Контрактът вече е подписан, след като българският специалист е провел успешни преговори с президента на кипърците.

 

Ивайло Петев бе уволнен от Лудогорец в началото на сезона, а наскоро той стана жертва и на безпрецедентна атака, осъществена срещу него от ултраси на Левски.

 

АЕЛ Лимасол заема четвърто място във временното класиране на кипърския шампионат. Тимът разполага с актив от 11 точки след 6 изиграни мача, като изостава на само 4 пункта зад лидера Анортозис.