ВИДЕО: Снайдер поведе Галатасарай за обрат над слабак

снимка: milliyet.com.tr

Една от перлите в зимната селекция на Галатасарай Уесли Снайдер бе в основата на победата на своя отбор с 4:2 при домакинството на Ордуспор в последния мач от 23-я кръг на турското първенство. Холандският национал помогна на Галата да стигне до пълен обрат, след като истанбулския гранд изоставаше с 2:0 в резултата.

 

Другото звездно попълнение на "Чим Бом" - Дидие Дрогба също започна като титуляр и бе заменен в самия край на срещата, като не успя да запише името си сред голмайсторите.

 

Гостите от Ордуспор излязоха напред в резултата още в 15-та минута, след като бранителят на Галатасарай Селчук Инан си отбеляза изключително комичен автогол. До края на полувремето във вратата на домакините падна още един гол, дело на Богдан Станчу, който се разписа от дузпа малко преди почивката, съвсем смълчавайки "Тюрк Телеком Арена".

 

През второто полувреме футболистите на Галатасарай излязоха пределно мотивирани и започнаха да търсят пролуки в отбраната на гостите от самото начало. Агресивната им игра даде резултат и в 58-ата минута Уесли Снайдер поведе "лъвовете" към обрат, връщайки едно попадение за 1:2 с красив удар от границата на наказателното поле.

 

Малко след това Бурак Йълмаз възстанови равенството, а в 71-ата минута отново той бе точен, с което обратът вече беше факт, а точка на спора сложи виновникът за първия гол в мача Селчук Инан, който този път отбеляза в правилната врата, оформяйки крайното 4:2.

 

 

След тази победа Галатасарай остава едноличен лидер във временното класиране на турската Суперлига с актив от 46 точки, с 6 повече от преследвача Фенербахче. Ордуспор пък заема 15-а позиция с 26 пункта.