Байерн унищожи Динамо за половин час (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Германският шампион Байерн (Мюнхен) постигна убедителна победа с 5:0 над Динамо (Загреб) на „Алианц Арина“ във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Още до 30-ата минута баварците си бяха осигурили повече от комфортен аванс от четири гола, а машината им за попадения Роберт Левандовски реализира хеттрик.

Резултатът бе открит от Дъглас Коста в 13-ата минута, след като новото попълнение от Шахтьор направи поредения си пробив по лявото крило, но вместо да центрира, този път той реши да стреля в близкия ъгъл. Топката бе изпратена по единствения възможен начин, за да се оплете в мрежата покрай плонжа на вратаря и Байерн поведе с 1:0.

В 21-ата минута Тиаго Алкантара наказа груба грешка на защитник на Динамо, който се подхълзна и подари топката на испанеца. Бившият халф на Барселона напредна в наказателното поле и чукна на празна врата за Левандовски, който нямаше проблем да се разпише за 2:0.

Марио Гьотце направи отлично двойно подаване с Кингсли Коман отдясно в наказателното поле и стреля моментално, а вратарят Едуардо не се намеси по най-добрия начин и позволи на кълбото да мине голлинията му за 3:0.

Три минути по-късно в 28-ата Коста центрира от корнер, а Левандовски засече от въздуха, като топката се отби в горната греда и мина голлинията – след секунди на колебание реферите взеха правилното решение да признаят 4-ия гол на Байерн.

В 55-ата минута Алкантара отново намери начин да изведе Левандовски на чиста позиция и полякът този път с елегантен прехвърлящ удар от дъгата на пеналтерията оформи хеттрика си и реално реализира 10-ти гол в рамките на само една седмица.

Байерн с пълен актив от 6 точки е водач в група F, а Динамо остава с 3 на трето място. Втори е Олимпиакос също с 3, след като изненадващо спечели с 3:2 гостуването си на Арсенал, който пък е последен с нула пункта.