Волфсбург се оказа твърде силен за Интер (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Волфсбург продължава да представя Германия в Лига Европа и се класира убедително за 1/4-финалите в турнира, след като постигна втора победа над Интер, този път с 2:1 на стадион „Джузепе Меаца“ в един от най-равностойните дуели от фазата на осминафиналите.

„Нерадзурите“ се нуждаеха от успех с поне два чисти гола, за да заличат поражението с 1:3 от ответния мач на германска земя, но отново пропуските ги лишиха от продължаване по европейския път.

Вратарят на Волфсбург Диего Беналио направи три ключови спасявания през първото полувреме при удари на Ернанес, Мауро Икарди и Фреди Гуарин, като особено последните двама стреляха от чисти положения и трябваше да се разпишат, за да повишат шансовете на „нерадзурите“ в постигането на обрат.

Точно когато бе поставен под сериозно напрежение преди почивката Волфсбург контраатакува и с единствения си удар стигна до откриване на резултата в 24-ата минута, когато Кевин де Бройне проби отляво и центрира успоредно на голлинията за Денис Калигури, който преодоля Карисо – 0:1.

Въпреки сериозния пасив, Интер не спря да търси гола и през второто полувреме, макар атаките да не бяха особено ефективни. В 71-ата минута все пак отлично двойно подаване между Ернанес и Родриго Паласио изведе аржентинския нападател очи в очи с Беналио и с точен шут резултатът бе изравнен – 1:1.

Интер нямаше какво да губи и се впусна масирано в предни позиции в търсене на ново попадение, но остана уязвим в защита и в 89-ата минута резервата Никлас Бендтнер се възползва, за да фиксира крайното 1:2 в полза на „вълците“.

Така Германия има двама представители на 1/4-финали в евротурнирите, след като само Байерн оцеля в първата фаза на елиминациите в Шампионска лига. Италия остава с два отбора в Лига Европа – Наполи и Фиорентина – след като освен Интер, Торино също отпадна от осминафиналите, а в по-силния турнир Ювентус продължава към топ 8.