Можем много, много повече, убеден е Пенев

снимка: БТА/AP

Селекционерът на България Любослав Пенев не беше особено словоохотлив след загубата на "лъвовете" с 1:2 от Норвегия в Осло.

„Най-важното е, че не се взеха точки. Искам да кажа, че за разлика от мача в петък, играхме по-добре, по различен начин, показахме приличен футбол, но това не е достатъчно за точки", коментира Пенев след срещата.

"Равностоен мач, може би Норвегия имаше инициативата, но в никакъв случай не бяха по-опасни от нас. Две три ситуации решиха мача.

Носим си отговориността, аз най-много като селекционер. Никога не съм правил разбор пред пресата, няма д акоментирам единици. Ще проверим какво е положението сега.

Остават немалко мачове, бихме искали да бъдем с повече точки, но според мен оставаме в играта. Винаги съм казвал – целта е третото място, а Норвегия е с 3 точки пред нас".

Селекционерът говори и за съдията, както и за един от последните моменти в мача, когато Йохансон го спъна край тъчлинията.

"Сега пак трябва да почнем – така е преценил, така е свирил. Пропускам го него.

Дали съм добре? Всичко е наред, това са стандартни неща. Сигурен съм, че норвежецът го направи нарочно, но аз съм свиканал да падам и го натиснах така силно.

Не сме доволни като актив от точки. Играхме по-добре, но можем много, много повече. Трябва да го показваме, иначе оставаме далеч от желаното", завърши Пенев.