Жозе Моуриньо пак захапа Сити

снимка: БТА/AP

Отборът на Челси има 6 точки преднина пред Манчестър Сити начело в Премиършип, но треньорът на лондончани Жозе Моуриньо продължава да настоява, че "гражданите" са фаворит за титлата. 

В момента бившият европейски шампион е на първа позиция, но е и с два мача повече от "небесносините", които имат мачове срещу Съндърланд и Манчестър Юнайтед, а Специалния е убеден, че това прави Сити фаворит за титлата през настоящия сезон.

"Предпочитам да държа съдбата в ръцете си, но в момента съдбата е в ръцете единствено на Манчестър Сити", коментира Моуриньо след победата с 3:1 на неговия отбор над Фулъм.

"Ако спечелим всички мачове до края на сезона, които са 10, а и най-вероятно няма да ги спечелим, пак можем да не сме шампиони. Ако те спечелят 12-те си мача до края, то те ще бъдат шампиони. Титлата е в техните ръце", каза още Моу. 

Той коментира и ситуацията с централните си нападатели, като аргументира решението си да остави Самуел Ето'о на резервната скамейка.

"Самуел бележи често - и в лигата, и в Шампионска лига, но у дома. Когато играем навън, на него му е по-трудно. Затова използвах Торес в срещата", каза португалецът.