Челси иска Коентрао под наем през януари

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо ще направи опит да привлече под наем Фабио Коентрао от Реал Мадрид през зимния трансферен прозорец, който отваря през януари.

Това поставя под съмнение титулярното място на Ашли Коул в състава на Челси. През последните два месеца английският национал лекува травма в ребрата.

Моуриньо планира първоначално да привлече Коентрао под наем, а през лятото може да закупи за постоянно 25-годишния португалец.

Коентрао играе рядко при новия старши треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти и дори беше много близо до това да напусне „белия балет“ през лятото, но в последния момент трансферът му в Манчестър Юнайтед не се осъществи.

За трансфера на португалеца в Челси може да помогнат добрите отношения и контакти между Жозе Моуриньо и агента на играча Жорже Мендеш.

Също така Челси ще пробва да подсили състава си с някой измежду 18-годишния Люк Шоу от Саутхемптън и 21-годишния Алберто Морено от Севиля. Това е продиктувано от факта, че Жозе Моуриньо не е доволен от представянето на Райън Бертран и е много вероятно 24-годишния футболист да бъде продаден.

Ашли Коул, който през следвашия месец ще навърши 33 години има договор с Челси до края на сезона. Той може да бъде продължен, но всичко зависи от формата на футболиста и най-вече от мениджъра Жозе Моуриньо.