УЕФА: Лудогорец диктува модата в Лига Европа

снимка: ludogorets.com

Българският шампион Лудогорец получи поредното си признание, този път от най-високо ниво.

След чудесния си старт в групите на Лига Европа, “орлите” съвсем заслужено попаднаха в полезрението в полезрението на официалния сайт на УЕФА.

Европейската футболна централа засипа с комплименти представянето на Лудогорец, като изтъква, че възпитаниците на Стойчо Стоев правят фурор с трите си поредни победи до момента.

УЕФА пусна материал, посветен на петте най-добри отбора в Лига Европа преди изиграването на мачовете от четвъртия кръг в груповата фаза.

Сред тях Лудогорец се нарежда до имена като Фиорентина, Тотнъм, Айнтрахт (Франкфурт) и Залцбург.

Всички те са спечелили първите си три мача до момента и при евентуални нови победи в четвъртък (7 ноември) ще си гарантират място на 1/16-финалите.

Освен това Лудогорец, заедно с Тотнъм и Айнтрахт са единствените три отбора, които могат да се похвалят със сухи мрежи, посочва УЕФА. Историята на турнира не помни някой да е завършвали шестте си мача от групите без отбелязан гол. Засега рекордът държи Стандард (Лиеж) с 1 допуснато попадение.

От УЕФА обръщат специално внимание на Лудогорец, припомняйки, че отборът от Разград участва едва за втора година в европейските клубни турнири, а взе скалпа на грандове като ПСВ (Айндховен) и Динамо (Загреб). Европейската футболна централа припомня, че “орлите” печелят промоция за българския елит едва през сезон  2010/2011, като за този кратък период се превръщат в страшилище за съперниците си.

През това време “зелените” станаха два пъти шампиони на България, а по веднъж триумфираха с Купата и Суперкупата на страната. След драматично отпадане в плейофите на Шампионската лига през 2012 г. (от Динамо Загреб- б.а.), през този сезон Лудогорец дебютира в групите на Лига Европа, където предизвиква истински фурор до момента.

Следващото препятствие пред “орлите” е Черноморец (Одеса), който бе победен с 0:1 преди две седмици в Одеса. Лудогорец приема украинците в четвъртък (7 ноември) от 20:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”.