Фримпонг се шегува със Стилиян Петров в Twitter

снимка: avfc.co.uk

Халфът на Арсенал Емануел Фримпонг, който играе под наем в Уулвърхямптън, се пошегува с капитана на Астън Вила Стилиян Петров след инцидент между двамата по време на двубоя в събота.

 

Стенли неволно изрита младия полузащитник в лицето, след като вдигна крака си малко по-високо от необходимото, а опонентът му опитваше летящ плонж към топката.

 

Поради сблъсъка в 58-ата минута Фримпонг трябваше да получава медицинска помощ, а в последствие напусна принудително игра, заменен от Ненад Миляш.

 

По-късно след мача стана ясно, че „артилеристът" е посетил болница заради болки в окото, но бързо се завърна на стадион „Молиню", където ще играе до края на сезона.

 

„Не помня много от инцидента, честно казано", заяви Фримпонг пред репортери след края на срещата, която беше продължена с 8 минути заради прекъсването. „Помня, че направих плонж за топката и после ми казаха, че са ме изритали в лицето. Окото ми е подуто, така че ще трябва да изчакаме няколко дни, за да се оправи."

 

"Не трябва да се тревожите за мен. Надявам се, че кракът на Петров е добре, след като се удари в металното ми лице", написа в акаунта си в Twitter по-късно Фримпонг, след като разбра, че именно българинът е човекът, който го е изритал.

 

Астън Вила спечели гостуването си на Уулвърхямптън с 3:2, благодарение на две попадения на новото попълнение Роби Кийн след почивката. Стилиян Петров отново се представи на ниво и остана на терена през всичките близо 100 минути.

 

"Виланите" заемат 11-та позиция в класирането с 27 точки, колкото е активът и на Съндърланд.