Треньорът Стенли: Наслаждавам се на всяка минута

снимка: avfc.co.uk

Стилиян Петров може и трудно да е взел решението да прекрати спортната си кариера, но сподели, че се наслаждава на първите си дни като треньор в Астън Вила.

 

През следващия сезон той ще е част от треньорите в бирмингамския клуб, след като Пол Ламбарт настояваше за неговото назначение в екипа му. В момента той е с младежкия състав на отбора.

 

"Съвсем различно е от това да си играч, но ми харесва. Наслаждавам се на всяка минута", категоричен беше бившият капитан на Селтик, Астън Вила и националния отбор на България.

 

"На тренировка като футболист не получаваш много почивка дори да поемеш въздух, но сега мога да спра, да почина, да отпия вода. Знам и виждам колко е трудно за играчите.

 

Очаквано е да правят грешки, но опитваме да им внушим, че не бива да се притесняват от това. Във Вила има страхотни таланти и е удоволствие да ги тренираш.

 

Гордън е невероятен - нямам думи. Той ми показа стъпка по стъпка всичко, което се прави по пътя от играч към треньор. Вече влизам в работата благодарение на него. Имаме и общо виждане за футбола, което също е в помощ на работата ни в екип", коментира Стан относно Гордън Каунъс - наставникът на младежкия отбор.