Ивет Лалова е номер 1 в Европа на 200 метра (ВИДЕО)

снимка: БТА

Ивет Лалова е най-бързата европейка на 200 метра за сезон 2013.

 

Снощи най-добрата ни спринтьорка зае трето място в дисциплината на турнира от Диамантената лига в Рим с време 22,78 секунди.

 

Пред нея се нареди представителката на Кот Д'Ивоар Муриел Ауре с 22,36 секунди, която спечели убедително финала и изненада фаворитките. Втора остана олимпийската шампионка в дисциплината Алисън Филикс (САЩ) с 22,64.

 

Ивет направи страхотно бягане в последните 100 метра и задмина няколко световни шампионки, с което записа и най-доброто постижение в Европа на 200 метра. Тя бе и единствената бяла жена в състезанието.

 

Конкуренцията в това бягане беше много жестока след като на 4-то място остана Керън Стюарт (Ямайка).


Петото място зае европейската шампионка от 2010 година Мириам Сумаре (Франция). На шесто място се нареди другаг световна шампионка от 2010 година - Лорин Уилямс (САЩ).

 

За Ивет това беше първо участие в Диамантената лига за сезона. Преди турнира в Рим тя сподели, че именно в италинската столица ще търси добро постижение, тъй като бягането на 200 метра е в памет на европейския рекордьор в дисциплината Пиетро Менеа.

 

Забележителното е, че до вчера Лалова беше лидер и в европейската ранглиста на 100 метра за сезона с 11,13 секунди, но украинката Мария Риемиен. записа 11,06 сек и я измести от първата позиция.

 

Вижте отново видеото със страхотното бягане на Ивет Лалова снощи: