Получихме огромно признание за родната лека атлетика

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов получи поредното голямо признание в Европа. Той беше преизбран за вицепрезидент на Европейската асоциация по лека атлетика по време на 26-ия конгрес на федерацията в Прага.

Карамаринов получи 45 гласа от 50 гласували федерации. Нивото на подкрепа на Карамаринов е най-високото измежду всички избрани с изключение на единствената жена кандидат Чери Александър за която по устав всички бяха длъжни да гласуват. Третият вицепрезидент на европейската атлетика е Либор Вараник (Чехия). На президентския пост беше преизбран норвежецът Свен Арне Хансен.

"Горд съм, че ме преизбраха за вицепрезидент на Европейската атлетика. Благодаря на всички тези 45 федерации, които гласуваха за мен. Заедно с президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен ще продължим нашата работа за атлетиката", написа Карамаринов на профила си в „Туитър“.

Избирането на шефа на БФЛА за вицепрезидент на ЕА е за втори пореден път. Той бе избран на този пост за първи път на конгреса през 2015 година. В последните 4 години Карамаринов бе и първи вицепрезидент на Европейската атлетика.

В Съвета на Европейската атлетика влязоха и трима представители на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) на която Карамаринов е президент. Това са Слободан Бранкович, Панаьотис Димакос и Фатих Чинтимар.