Спортна звезда лъсна в порносайт

Олимпийският вицешампион и едно от най-големите имена на датската лека атлетика Йоахим Олсен поде собствена кампания в порносайт, обяви таблойдът „BT“. Олсен е кандидат за евродепутат от партията „Либерален Алианс“ и е публикувал свой рекламен банер в сайта „Pornhub“.

„Като свършите работата си в сайта, гласувайте за Йоке“, призовава политикът, а Йоке е прякорът му. Мнозина първоначално решиха, че става дума за някаква грешка или лоша шега от хакери.

„Да, аз съм в порносайта. Половината интернет е порто. Трябва да съм там, където са гласоподавателите. Според статистиката 28% от трафика в този сайт е от Дания. Почти 75% от датските потребители са мъже“, коментира 41-годишният Олсен пред изданието, цитиран от блиц.

Йоахим Олсен е олимпийски вицешампион в тласкането на гюле от Атина 2004. През кариерата си има сребро и бронз от европейските първенства на открито. От световните първенства на закрито има две бронзови отличи, а от континенталните шампионати в зала е носител на злато, сребро и бронз.