Мавродиева със специална награда за пробив в световния спорт

Европейската шампионка в тласкането на гюле в зала Радослава Мавродиева получи специалната награда на Пресклуб "България" за пробив в световния спорт. Пред журналистите лекоатлетката коментира защо не иска да участва на комерсиални турнири и през лятото отново ще спази тази своя традиция.

"Няма да участвам на комерсиални турнири. Така съм си решила, така ще е до края. На Балканиадата - да, но турнири, Диамантени лиги - не. Няма смисъл, ако е за едните пари, не става въпрос само за пари. Става въпрос да се остави една следа в историята. Никой няма да ме запомни, че съм станала първа на "Диамантена лига" и съм взела един диамант", сподели Мавродиева.

Тя говори и за амбициите си за Световното първенство на открито в Доха, което ще се проведе в края на септември и началото на октомври:

"Ще тръгна със същите амбиции, както тръгнах сега за Европейското първенство. Ако трябва да се случва нещо хубаво, ще стане. Притеснявам се най-вече от медиите. Не съм мислила с какъв резултат искам да завърша кариерата си, нямам намерение да подобрявам някакви национални рекорди, а и мисля, че няма как да стане".

Радослава Мавродиева спомена също, че преди е била по-суеверна, но вече оставя нещата просто да се случват.