Стенли седна на пейката и беше изпратен от 3000 свои двойници

галерия:

снимка: БТА

Стилиян Петров седна на резервната скамейка на Астън Вила в последния мач на тима за сезона, както и негово своеобразно изпращане, тъй като българският капитан обяви отказването си от футбола преди няколко дни.

 

В последната си среща Астън Вила се добра до 2:2 като гост на Уигън, но не това беше най-важното. В 19' феновете на тима направиха страхотна изненада за своя Капитан - всичките 3000 души сложиха маските си с лика на Стенли и започнаха превърналите се в традиция аплодисменти в негова чест.

 

Това беше постигнато не и без помощта на домакините, които помогнаха на гостуващата агитка с хореографията и освен това се включиха в аплодисментите за Стенли.

 

Самата среща беше изключително драматична през цялото време, като в 5' Дарън Бент с индивидуална изява преодоля Ел Хабси и откри резултата в полза на своя тим. Още в 21' обаче Бойс въна това попадение.

 

Домакините продължиха да натискат в последния си мач във Висшата лига, а това доведе до 45', когато при разбъркване Баркър вкара топката в собствената си мрежа - 2:1 за "латикс" и почивка.

 

Домакините продължиха силно срещата, но в 60' бяха изненадани от Рон Флаар, който получи топката след далечно центриране и с мощно воле прати топката в горния ъгъл и направи 2:2.

 

До края на срещата "латикс" имаха по-добри шансове за победа, но така и не падна гол във вратата на Вила и домакините не успяха да се простят с победа с английския елит. Уигън остава 18-и с 36 точки, докато с 41 Стенли и компания остават 15-и и запазиха мястото си в Премиър лийг.

Феновете на Астън Вила развяваха българското знаме и държаха маските на Стенли през целия мач