Партизан също с интерес към Божинов

снимка: Булфото

Дните до затваряне на летния трансферен прозорец се изнизват един след друг, а пред Валери Божинов остава все по-малко време, за да си намери нов отбор.

 

Както е известно, българският нападател е само фиктивно част от лисабонския гранд Спортинг, който всячески се опитва да се отърве от него. Смяташе се, че фаворит за подписа на Божинов е новакът в Серия А Торино, но и този вариант вече изглежда все по-малко вероятен.

 

Сръбското издание "Мондо" от своя страна гръмна, че един от двата големи гранда в страната - Партизан Белград, също е набелязал българина за подсилване на своя състав.

 

В последните дни в западната ни съседка обявиха като сигурно привличането на друг нападател в гранда - Иван Кръстанович от Динамо (Загреб), но сделката още не е финализирана, а в същото време и президентът на клуба Деян Джурич, намекна, че ще бъде взет и втори един футболист в атака.


Първият избор за това се смяташе, че това ще бъде бразилецът Маркос Таварес от Марибор, но се оказва, че той не е единствената възможност пред "гробарите".


"Има и трети вариант. Но Кръстанович вече можем да го броим като играч на Партизан", коментира Джурич.

 

Според "Мондо" този трети играч е Божинов. Очаква се "бяло-черните" да опитат да го привлекат под наем от Спортинг, чиято собственост в момента е българският нападател. Както е известно в Партизан в момента играе друг българин - защитникът Иван Иванов.