Барса без Шави в "Ел Класико", Меси под въпрос

снимка: БТА

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е под въпрос за утрешното „Ел Класико" срещу Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу".


Аржентинецът е пропуснал последната тренировка на отбора, тъй като е бил с температура и не се е чувствал добре, според източници от клуба.


В четвъртък на играчите бе даден свободен ден и от Барса се надяват Меси да се е възстановил и да вземе участие в днешната тренировка, която е последна преди гостуването в Мадрид.

 

Мачът обаче със сигурност пропуска Шави Ернандес. Халфът е получил разтежение и приоритет ще бъде възстановяването му за 1/8 финала реванш от Шампионската лига срещу Милан на 12 март.


Шави пое риска да играе в „класикото" във вторник след като беше ясно, че не е във върхова форма. В мача срещу Валенсия на втори февруари, маестрото принудително напусна терена с болки в крака. Оказа се, че причината е разкъсна рана около сантиметър.


Още тогава бе решено, че Ернандес трябва да почива, за да е напълно готов за мача с Милан. Въпреки това Шави игра и срещу Севиля. Тогава той се появи като резерва 22 минути преди края на срещата на мястото на Андрес Иниеста.


На следващия ден по време на тренировката полузащитника е получил нов удар на същото място, където е бил ударен срещу Валенсия.


Така Шави ще пропусне утрешния мач с Реал и възможността да стане действащия играч с най-много „класики". До момента той има 37 двубоя, като повече от него имат само Маноло Санчис (43) и Франсиско Генто (42).