Tурнирът Bulgaria open по Таекуон-До ITF почва в Благоевград

Рекордните близо 500 състезатели от 8 страни ще участват в големия международен турнир по Таекуон-до ITF „Bulgaria Open 2015“, който е организиран от благоевградския клуб „Фолкън“ и ще се проведе този уикенд (14 и 15 ноември)в Благоеврград.

Общо състезатели от 45 отбора от Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Унгария и Румъния ще се включат в тазгодишната проява. Турнирът е от най-високия клас А, което го прави изключително авторитетен и престижен.

От България ще участват  25 клуба, а от Гърция ще дойдат 13 отбора. Надпреварата за първи път ще се проведе само в две дисциплини, но пък те са най-атрактивните – спаринг и отборен спаринг. В турнира ще участват деца, юноши младша, юноши старша, мъже и жени.

Официалното откриване на надпреварата ще е в събота  в благоевградската зала „Скаптопара“, като президентът на родната федерация  Марио Богданов - VII дан, е поканил да присъстват кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателя на ОбС Радослав Тасков и областния управител Бисер Михайлов.

Церемонията по откриване на турнира ще започне в 18.30 часа, но още от сутринта в съботния ден ще има схватки в зала „Скаптопара“.